Корнелия Нинова се кандидатира за нов мандат начело на БСП

12:11, 04 авг 20 / Политика 25 1828 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Лидерът на БСП Корнелия Нинова сдава лидерския пост на заместника си Владимир Москов. Самата тя оповести пред медиите, че подава документите си за вътрешнопартийните избори за председател на партията и от 12 август излиза в предизборна кампания.

До 6 август е подаването на заявления на "Позитано" 20 от желаещите да оглавят партията. До момента те са само шестима заедно със самата лидерка Нинова. Официално документи, че ще участват в гласуването за председател с кандидатури до момента са депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, които са сред критикуващите много от действията на лидерката до момента, както и трима социалисти от Перник - Ирина Михайлова и Галина Василева, и бургазлията Георги Тодоров.

"В последните 4 години имаше другари, които ме критикуваха и персонално, и за политиката на БСП. Тези критики вредяха на образа на БСП и мисля, че е време да затворим тази страница. Най-добрият начин това да стане предстои на 12 септември, на прекия избор, да решим този спор и каквото каже народът", заяви Нинова.

"Другарите Георги Гергов, Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Георги Пирински - ги призовавам да излязат с алтернативна програма и да се явят пред партията и каквото народът реши", добави досегашната председателка на БСП. Попитана защо е пропуснала да спомене Кирил Добрев, който също е кандидат за поста, Нинова заяви: "И Кирил Добрев има време до 6-ти да подаде своите документи, но не го разбирам като алтернатива, защото последните четири години политиката, която провеждахме като ръководство, я провеждахме заедно".

Иначе до момента номинираните социалисти за председател на партията са общо 52, остават за провеждане 8 партийни конференции от общо 300.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама