Пребиването на журналисти не е европейско развитие

15:00, 05 авг 20 25 4473 Шрифт:
Автор:

Докато премиерът Бойко Борисов в "обедната си почивка" разказваше  пред актива на партията си колко много работа е свършил, а евродепутатът Адрей Новаков напомняше, че е израснал на село, привърженици на ГЕРБ нападаха журналисти и граждани пред "София Тех Парк", където се проведе национална среща на управляващата партия.

При опит на журналистите от "Свободна Европа" Полина Паунова и Генка Шикерова да разберат защо привържениците на ГЕРБ им изхвърлят телефоните, с които снимат, млад мъж в черна тениска грабна телефона на Паунова и за сетен път го изхвърли на метри от тях, извивайки с груба сила ръката й. Поведение, характерно за приматите в Monkey Forest на остров Бали, но не и за представители на партия, която уж се бори за европейско развитие на България.

Младият мъж, извършил грубото нападение над действащ журналист, изпълняващ служебните си ангажименти, бе скрил добре лицето си с предпазна маска и шапка. 

Секунди по-късно младите мъже, представители на ГЕРБ, понечиха да изтръгнат и телефона от ръцете на Генка Шикерова, чийто призиви за намеса на охрана успяха да я спасят от агресията на младите гербери. 

Охрана така и не се появи, а агресивното поведение бе продължено от възрастен член на ГЕРБ, който се обърна към журналиста Полина Паунова с думите: "Ела тук бе, боклук! Не ти е тук мястото!".

  

Нападението над две беззащитни жени се случи пред погледите на десетки членове на ГЕРБ, които не проявиха мъжество и не спряха агресивните си съратници, което е вид съучастие. 

Пребиването на журналисти не е европейска политика, нито би допринесло за европейското развитие на България, за каквото би трябвало да работят от ГЕРБ. Това е поредното черно петно, което управляващите хвърлят върху свободата на словото.

Екипът на TOPNOVINI.BG остро осъжда нападението над журналисти. Когато то е извършено от представители на управляващата партия, трябва да бъдат взети незабавни мерки - обикновеното разграничаване не върши работа!

В късния следобед се появиха снимки на активисти на ГЕРБ, сред които и пиарът на партията Никола Николов, на които се вижда, че дават инструкции на агресорите. 

На друг кадър бе разпознат Георги Темелков - дългогодишен активист на партията и бивш началник на кабинета на председателя на парламента по времето на Цецка Цачева. 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 15:36, 05 авг 20

Моля се на всички възможни сили, тези провокатори и като цяло общността, която се радва на мафията - ДА СТРАДАТ ЦЯЛ ЖИВОТ. Да са болни от рак, да им ограбят всичките вещи, да им изблъскат коли децата и родата, да ги отвлекат и да ги нарежат на малки парченца плът - МАЛКО ПО МАЛКО ДА СТРАДАТ С ДНИ! Моля се да някой ден да им разбият прогнилите ченета, да ги облъчат с радиация, да ги разболеят от КОВИД.... Нямате си и на представа колко още неща се моля! Но тези изроди, заради които МИЛИОНИ страдат всекидневно, ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ.

2 Анонимен 15:54, 05 авг 20

Ама много сте безпристрастои в тази медия. Беше точно обратното

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама