София Владимирова: Трябва да се инициират законови промени в защита на журналистите

12:50, 06 авг 20 25 2088 Шрифт:
Автор:

Този срамен акт, на който станахме свидетели, е изключителна словесна и физическа бруталност срещу журналисти. Абсолютно недопустимо е подобно нещо да се случва в една европейска държава. Когато извършваш посегателство срещу журналист по време на изпълнение на служебните му ангажименти, на практика ограничаваш конституционното ни право като граждани, оправдано в Закона за радио и телевизия, да получаваме информация. Това заяви пред TOPNOVINI.BG бившият председател на Съвета за електронни медии София Владимирова по повод нападението над журналисти от "Свободна Европа" на вчерашната национална среща на ГЕРБ.

Тя е категорична, че трябва да се помисли за сериозни законови промени, защитаващи журналистите по време на изпълнение на служебните им задължения.

"Вярвам, че е важно да се води дебат за това как да бъдат защитени журналистите. Изключително важно е като граждани да получаваме професионална и обективна информация, за да взимаме информирано решение", каза още Владимирова.

"Още по-смущаващ е фактът, че докато тази недостойна сцена се разиграваше около хората, никой не прояви каквото и да е съпричастност и не помогна на журналистите, които призоваха за помощ", допълни бившият председател на СЕМ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама