А1 е първият телеком у нас, който предлага смарт часовници с eSIM

11:19, 07 авг 20 / Любопитно 25 2642 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

След като стана първият телеком в България, който предложи услугата еSIM на своите клиенти, А1 пуска на пазара смарт часовници, които също поддържат електронните SIM карти. Става дума за 4 устройства на Samsung – Galaxy Watch3 41mm; Galaxy Watch3 45mm; Smart Watch Active2 44mm, както и Smart Watch Active2 40mm. Първите два вече могат да бъдат закупени онлайн на А1.bg, както и в магазините на телекома, а устройствата от серията Active2 ще се присъединят към тях до края на август. 

По-компактният от двата модела Samsung Watch3 е с размери от 41 мм на широчина и като цяло изглежда ориентиран към представителите на нежния пол. За това свидетелства и цветовият завършек на устройството, който се доближава до изчистено розово злато и носи името Mystic Bronze. Деликатният външен вид обаче не бива да подлъгва потребителите, защото в корпуса се крие процесор Exynos 9110. Той е натоварен със задачата да се справи с всички сензори и приложения, които са инсталирани на това смарт устройство. 

Часовникът работи с еSIM карта и може да приема обаждания. В момента се предлага с тарифен план от А1, а цените му започват от 23,99 лева на месец или 459,99 лева в брой, при закупуване с план А1 One Unlimited 5XL. 

Мъжкият вариант на Samsung Watch3 е малко по-голям – 45 мм. Бъдещите му собственици ще се радват да научат, че е направен от неръждаема стомана и идва в комплект с премиум кожена каишка, която му придава особено изискан вид. Снабден е със същия процесор, но притежава малко по-голям дисплей – 1,4-инча, който е защитен срещу надраскване с покритие Gorilla Glass DX. 

Моделът е и малко по-скъп от дамската версия, с цени започващи от 499,99 лева в брой или 24,99 месечно, ако бъде закупен с двугодишен абонамент за тарифен план A1 One Unlimited 5XL с eSIM. Така потребителите могат да приемат и стартират обаждания директно на него. 

От А1 очакват скорошни доставки и от серията смарт часовници Active2. Те, подобно на серията Watch3, също могат да бъдат разделени на мъжки и дамски варианти, които имат сходни технически характеристики, набор от сензори и – не на последно място – поддръжка на мобилни услуги с еSIM. Те са със здрав алуминиев корпус, като черният мъжки вариант идва с размери от 44 мм широчина, а дамския – в цвят розово злато – е с по-компактните 40 мм. 

С подобен часовник на ръката, клиентите на А1 нямат необходимост да носят телефона си винаги в себе си. Изключително подходящ е за излизане сред природата или посещение на масови мероприятия, където носенето на смартфон може да не е удобно. Всеки клиент на А1 може да клонира номера си на новото си устройство с услугата А1 Extra SIM, без значение кой модел часовник избере.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама