Президентът осъди репресиите срещу несъгласните с управляващите

21:49, 07 авг 20 / Политика 25 2909 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Президентът Румен Радев коментира във Facebook премахването на палатковите лагери на протестиращите и насилието над журналисти. „В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност и редовите служители на реда”, заяви държавният глава.

Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея“, подчерта Радев.

Пребиването на журналисти не е европейско развитие

Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена. Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта”, написа още президентът.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 22:14, 07 авг 20

Пък аз искам ти гад да си дадеш оставката.Ти си най големия виновник за всичко.Ти си алчен повече от Божков ,а си негов слуга .Долу Радев!!!!!

2 Анонимен 19:52, 08 авг 20

От зеле на каузата ум не искам. Точно ти,резидента на решетката,си причина за безредиците в страната. Но и твоят ред ще дойде. ГешеВ е търпелив

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама