Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център "Биберон"

16:30, 12 авг 20 25 3153 Шрифт:
Редактор:

Борбата с битовата престъпност, която главният прокурор Иван Гешев оглави, достигна и до детски център "Биберон" в Силистра. Във вторник екипи на Икономическа и Криминална полиция са влезли в търсене на акцизни стоки. За това съобщи първо местният сайт silistra.briag.bg, а информацията беше потвърдена пред "Дневник" от собственичката на центъра Пламена Тончева.

Пред изданието от областната дирекция на полицията потвърдиха, че в града се провежда акция срещу битовата престъпност под ръководството на окръжната прокуратура. "Проверяват се конкретни обекти и се търсят акцизни стоки", заявиха още от полицията. Повече информация ще има в края на операцията.

Междувременно от държавното обвинение съобщиха, че главният прокурор във вчерашния ден е бил на обиколка в района и е посетил  Добрич, Силистра и Разград, където е провел работно съвещание с магистратите от окръжните прокуратури. "Посещението е част от продължаващата обиколка на главния прокурор в петте апелативни района на страната", посочиха от там.

Христо Иванов призова прокурорите да изчистят от себе си "петното" Гешев

"Това е един малък павилион на общински терен. Преди години спечелих честно търг за него. Днес влизат полицаи от Икономическа и Криминална полиция и казали на служителката там, че извършват проверка. Искаха да им покажа складовете, но аз нямам складове. Борили битовата престъпност, но аз не съм физическо, а юридическо лице", разказа Пламена Тончева.

По думите й служителите на полицията са заявили, че могат да извършват действия без поемни лица и са заплашили работещото там 18-годишно момиче, че знаят, че тя е без договор. "Тя има договор, аз съм абсолютно изрядна. Търсели акцизни стоки", каза още Тончева.

Тя разказа, че по време на акцията в детския център градът е бил блокиран от полиция, заради пристигането на главния прокурор Иван Гешев. За нея това не е проверка, а акция по сплашване.

"Не ме е страх. Много се изморих от политическите неща. Какво искат да направят? Аз не мога да разбера истината. Никой не може да ми каже. Какво битово направих, аз съм юридическо лице. Проверили били и други обекти. Един детски център ли им пречи", заяви още Тончева.

Ден по-късно от Прокуратурата разпратиха имейл до медиите, в който опровергават информацията - от държавното обвинение посочват, че обекът не е детски център, а кафе-аперитив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама