Сачева: Борисов ли е единственият мъж с пистолет в България?

16:00, 12 авг 20 / Политика 25 2953 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Борисов единственият мъж в България ли е който има пистолет и къде е укоримостта? Така социалният министър Деница Сачева коментира в интервю за "Свободна Европа" разпространените анонимно снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов в резиденцията му в "Бояна", за една от които той потвърди, че е негова.

"Ние се намираме в състояние, в което би трябвало да си давате сметка защо единствено и само за Бойко Борисов излизат записи. Не си ли задавате този въпрос? И то записи, които нищо конкретно не доказват. Бихте ли ми казали друг политик, за който излизат записи? В момента факт ли е, че се води битка с контрабандата, с олигарси? Факт ли е, че влизането ни в чакалнята на еврозоната прави по-трудно възможността да се фалират банки и да се въртят незаконни пари? Мислите ли, че подобни политики биха ги оставили без последствия", попита Сачева.

Министър Сачева: Усещането за корупция и наличието на такава в България са различни неща

Тя обясни, че репликата, с която се обърна снощи чрез Фейсбук към протестиращите - "Говорете си, не ми пречите", е насочена към конкретни хора, "които вече не могат да предлагат политики, които са дезертирали от позициите, които са заемал или хора, които предлагат зрелища, шоупрограми, телевизионни предавания, но твърдят, че могат да предлагат политики". По думите ѝ министрите в кабинета са свободни да изразяват мнение.

Сачева увери и че не е променила позициите си, след като беше попитана за изказването си от 2013 г. в Хасково като кандидат за депутат от ДСБ, когато заявява, че има корупция в ГЕРБ, но за нея не се говори заради страх от репресии. Посочи, че думите ѝ били във връзка с конкретни сигнали в Хасковско и са се отнасяли за хора, които вече не са част от ГЕРБ. "Парадоксалното е, че хора, които бяха убедени, че ГЕРБ трябва да управлява България през 2013 г. днес са убедени, че ГЕРБ е много голямо зло и се опитват на мен да ми вменят някаква промяна в моята позиция", смята Сачева. 

 

 

Социалният министър Деница Сачева представи във Facebook статистика с 25 мерки на министерството, постигнати от 13 март до 11 август „с подкрепата на премиера Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ“.

Под различни форми подкрепа от държавата през Министерството на труда и социалната политика за 5 месеца са получили над 2.5 млн. лица и семейства като средствата за това са близо 2,5 млрд. лв.

 

След представянето на статистиката, Сачева прави и леко лирично отклонение: 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама