Прокуратурата обяви „летните сараи“ на Доган за незаконни

10:41, 13 авг 20 25 3233 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Летните сараи“ на почетния председател на ДПС Ахмед Доган са незаконни. Това стана ясно от съобщение на Върховна административна прокуратура (ВАП).

При проверката на изградените строежи и обекти на нос „Чукалята“ в парк „Росенец“ е установено, че три масивни сгради (на 2 и 3 етажа), три бунгала и оранжерия са без одобрени инвестиционни проекти и издадени разрешения за строеж. Не е разрешено и поставянето на преместваем обект, използван от охраната.


Снимка: Прокуратура

Освен това проверката е установила и че плажната ивица е без свободен достъп, а изграденото яхтено пристанище е незаконно. Установено е и че пристрояването на пристанището не е извършено през 80-те години на миналия век, както е посочено в нотариалния акт. За констатираните данни за извършено документно престъпление материалите се изпращат на Върховната касационна прокуратура. 

За всички нарушения е информиран строителният контрол, който трябва да предприеме съответни действия.


Снимка: Прокуратура

„Летните сараи“ на Доган попаднаха в общественото внимание след акцията на плаж „Росенец“ на председателя на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов. На 7 юли той и група активисти акостираха на брега пред парка, но бяха изгонени от охранители от НСО.


Снимка: Прокуратура

По отношение на жилищна сграда в местността Буджака край Созопол е установено, че тя е изградена в нарушение на Подробния устройствен план, тъй като имотът е бил за вилно застрояване, като освен това самата структура на къщата (намираща се върху два отделни имота) се разминава с разпоредбите на действащия ПУП.

Не са налични и изискуемите протоколи за определяне на линия и ниво на намиращите се на мястото ограда и басейн, като последният не фигурира в издаденото удостоверение на главния архитект на община Созопол и не е въведен в експлоатация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама