Рекордно заразени с коронавирус в Гърция, обмисля се локална карантина

11:44, 13 авг 20 25 2259 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Скок на заразените с Covid-19 се отбеляза в Гърция. За един ден новите случаи са 262. Вечерният час на заведенията доведе до безконтролно събиране предимно на млади хора по парковете и плажовете.

Очаква се още от следващата седмица въвеждане на локална карантина в райони с голям брой заразени, съобщава БНР.

Ситуацията с разпространението на вируса в Гърция става „непредвидима“, предупреждават лекарите и посочват, че ако не се спазват мерките има опасност да се достигне до хиляда нови случая на ден.

Екип от експерти препоръчва на правителството да ограничи дори броя на хората, които влизат на станциите на метротоПредлагат да се използват военни автомобили,които да транспортират пътници. Обмисля се въвеждане на задължителна предпазна маска и навън.

Хората сами анулират всички семейни тържества като сватби и  кръщенета, за да не превърнат празника в огнище на зараза.

Властите, както и специалистите от щаба за контрол по разпространение на Covid-19, очакват възходяща тенденция на заразата в край на месеца след летните отпуски на гърците.

От 17 август се въвежда изискване за представяне на отрицателен PCR тест за коронавирус, извършен до 72 часа преди пътуването, от пътниците, които пристигат на гръцки летища от Швеция, Чехия, Белгия, Испания и Холандия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама