Увеличават парите за дентални дейности

13:21, 13 авг 20 25 1759 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Предстои Надзорният съвет на НЗОК да разгледа осигуряването на допълнителен финансов ресурс за дентални дейности до края на годината и да бъде подписан анекс към Националния рамков договор 2020-2022 г. за дентални дейности. Средствата са с източник резервът по бюджета на касата и с тях ще бъдат увеличени всички дейности в първичната дентална помощ за деца и възрастни. 

Целта на постигната договореност е да се подобрят трудовите възнаграждения на работещите в системата на денталната помощ и да се повиши качеството на обслужване на пациентите. Това стана ясно по време на проведена днес среща на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, управителя на Здравната каса проф. Петко Салчев, председателя на Надзорния съвет на НЗОК и зам.-министър Жени Начева, зам.-министър Бойко Пенков, който е и член на НС на НЗОК, с председателя на УС на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков и зам.-председателите на съсловната организация д-р Светослав Гачев и д-р Георги Димов.

Министър Ангелов изрази задоволство от постигнатия консенсус при преговорите, за който беше информиран. „Радвам се, че с постигната договореност ще бъдат удовлетворени и исканията на гилдията на денталните лекари, но едновременно с това ще гарантираме на пациентите по-добро обслужване“, посочи министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама