Перничани остават без топла вода за месец

14:25, 14 авг 20 25 2608 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Близо месец ще продължи тазгодишната профилактика на съоръженията в ТЕЦ „Република” и на топлопреносната мрежа в Перник. Докато траят ремонтите перничани няма да имат топла вода.

Топлоцентралата ще бъде изключена на 22 август и ще заработи отново на 14 септември. Профилактиката е ежегодна, тя се прави в края на всяко лято преди старта на новия отоплителен сезон, като целта е съоръженията да бъдат подготвени за работа през зимата и да се намали до минимум рискът от по- сериозни аварии. Тази година ремонтните дейности ще продължат по-дълго заради сероочистващата инсталация. Съоръжението е пуснато в експлоатация преди шест години и оттогава не му е правен по- сериозен ремонт, заяви пред БНР изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” Любомир Спасов.

„Почваме сериозна работа на сероочистващата инсталация. Има доста неща да подменим вътре в нея. Има да поработим по главните трасета на мрежата, тъй като още от зимата има пробиви, които трябва да отстраним. Това трябва да стане при празна мрежа. И вътре в котела - ежегодна профилактика на нагревни повърхности”, каза Спасов.

Намерението е от следващото лято дружеството да премине частично на газ, като в експлоатация ще бъдат пуснати закупените три газ генератори. Те ще бъдат монтирани в ново хале и ежегодно ще работят в периода май- октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама