Цветан Цветанов: Борисов отлага оставката си

16:33, 14 авг 20 / Политика 25 2237 Шрифт:
Антония Руменова

Цветан Цветанов е категоричен, че предложенията на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание и приемането на нова Конституция целят отлагането във времето на подаването на оставка. Това заяви той пред БГНЕС.

Авариен изход от създалата се тежка политическа ситуация. Абсолютно антипиарски подход. В момента няма никакво обществено доверие в парламент и правителство“, коментира Цветанов.

Според него, ако трябваше да се правят подобни законодателни промени, те трябваше да бъдат разгледани на председателски съвет в Народното събрание.

За да се пристъпи към едно подобно решение, трябва да се търси мнозинство от над 161 народни представители. В момента няма нито проект за нова Конституция, нито през последните месеци е обсъждана подобна тема, нито е обсъждано в оставащите няколко месеца или в мандата на сегашното НС да бъде създадена работна група за подготовката и представяне на проект“, каза Цветанов.

Официално: Цветан Цветанов обяви името на партията си и с кого би си партнирал

Той не вижда политически консенсус за нов основен закон. Също така не е проведено и широко обсъждане, което да включва изтъкнати юристи конституционалисти, конституционни съдии, преподаватели във водещите университети и на първо място от СУ „Св. Климент Охридски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама