Предложението за промени в Конституцията е силен политически ход, смята проф. Близнашки

10:11, 15 авг 20 25 1735 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Същността и идентичността на Конституцията няма да се променят, защото предложенията, които се правят досега, са свързани с укрепването на парламентарната демокрация. Няма идеи за президентска република”, заяви пред Нова телевизия преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки относно предложението на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

ГЕРБ предлага нова Конституция и още...

„От тази гледна точка, това, което направи премиерът, е много силен политически ход, защото принуди всички, които по време на протестите повдигнаха темата за Велико Народно събрание и нова Конституция да се определят кой за какво се бори”, каза още той.

По думите му е безспорно, че ние имаме най-добрата Конституция в Централна и Източна Европа. „Създаде се обаче нова принципна политическа ситуация. Едно е да се иска оставката на правителството, съвсем друго е да се иска оставката на главния прокурор. Според мен няма друго решение освен да се мисли за Велико Народно събрание”, коментира Близнашки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама