Кирил Добрев иска спешен пленум за отхвърляне на Конституция на ГЕРБ

12:15, 16 авг 20 / Политика 25 2539 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Кандидатът за лидер на БСП Кирил Добрев призова Изпълнителното бюро на партията спешно да свика заседание на Националния съвет. На него да се отхвърлят идеите на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание (ВНС), поиска претендентът за поста на Нинова.

"Бих искал да обсъдим и възможността наред с вътрешния избор да проведем и допитване до нашите членове по държавническите теми, които ще бъдат във фокуса на общественото внимание до изборите", написа Добрев във Facebook профила си.

Борисов се страхува от честни избори, заяви Арман Бабикян


По думите му ВНС и конституционни промени предизвикват в съзнанието му революционни промени, но според него ГЕРБ нямат капацитета и доверието за това. 

"Велико народно събрание и промени в #Конституцията предизвикват в съзнанието ми усещане за революционни промени. #ГЕРБ нямат нито доверието, нито капацитета да проведат дебата за промени в Конституцията, камо ли да направят революционни #промени. Често чувам, че всички партии са еднакви. Не са. И тук е ролята на #БСП. В партията винаги е имало блестящи юристи, които могат да дадат прогресивната и държавническа посока на тази тема, която вълнува голяма част от обществото, в това число наши членове и симпатизанти. Ние сме били двигателя при изработването на тази Конституция. 30 години са достатъчно време да видим къде точно не сме били съвършени при изписването тогава. Дали проблемът е в текстовете на Конституцията или в нейното неспазване?", пише той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама