Слънцето отново ще се покаже, възможни са кратки дъждове

06:30, 17 авг 20 25 1477 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В понеделник ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони от Западна България ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Вятърът ще бъде слаб от изток, в Източна България до умерен. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури на въздуха ще са: 26-28 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над масивите от Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин от северсеверозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - 14-15 градуса.

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на отделни места в западните планински райони ще превали. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса.

В сряда над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, временно интензивни и значителни по количество и гръмотевични бури. Дневните температури ще са с 3-5 градуса по-ниски. В Източна България през деня ще се задържи слънчево и с температури около и над 30 градуса, а привечер и през нощта и там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама