Рашидов иска глоби заради яйцата по сградата на Министерския съвет

19:50, 16 авг 20 / Политика 25 2319 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Да бъде глобено Отровното трио заради доматите и яйцата по фасадата на парламента, поиска и шефът на комисията по култура Вежди Рашидов, след като по-рано днес сдружение "Зограф" сезира културното министерство да глоби организаторите на протестите с 30 хил. лв.

Ден 31 на протести: Яйца и домати полетяха към сградата на МС

"Не познавам никого от това сдружение, но смятам, че министерството на културата ще се вслуша в гласа на "Зограф" и наистина ще използва закона много строго да бъдат глобени тези, които нарушават всички правила. Щом от Отровното трио искат да са организатори, да са знаменосците на протеста, трябва да имат пълен контрол над протестиращите. Така е и в държавата. Вината понасят ръководителите", коментира Рашидов пред "24 часа".
 
Още преди година самият той искаше да бъдат увеличени глобите за посегателства над паметниците на културата.

По думите му почистването и възстановяването на фасадата ще струва скъпо на българските данъкоплатци, а за това не трябва да плащат всички, а само протестиращите. "Не може един депутат само защото е депутат да бъде замерян с домати и яйца и това да бъде демократично. Ами, ако един депутат замеря протестър с домати, демократично ли ще е", попита Рашидов.

Адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио коментира искането на Вежди Рашидов и посочи, че сградата е изцапана повече от обитателите ѝ вътре, отколкото от протестиращите отвън. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама