Ще подкрепим ГЕРБ, ако те подкрепят нашите искания за конституционни промени, категоричен е Джамбазки

09:08, 17 авг 20 / Политика 25 1249 Шрифт:

Ще подкрепим ГЕРБ, ако те подкрепят нашите искания за конституционни промени. Няма как да се подпише празен чек. Това заяви пред bTV Ангел Джамбазки по повод премиера за свикване на ВНС и промяна в конституцията. ВМРО също представи свои идеи за промяна в основния закон.

Малко не разбирам радетелите за съдебна реформа, това е тяхна единствена кауза от доста години, те настояват това да се случи през Велико народно събрание,  а в момента, в който им се предлага, казват – няма нужда, ние искаме нещо друго, отбеляза той. 

Важна е не бройката, а как се избират народните представители, посочи още Джамбазки за идеята за намаляване на броя на депутатите. „Ако продължават да се избират както досега, с купен вот в махалите, с манипулации, няма значение дали са 240 или 120“, отбеляза той.

ВМРО с условие към ГЕРБ за подкрепа за Конституцията

За това настояваме за задължително гласуване, за избирателен образователен ценз, това са неща, които ще променят начина, по който се избират народните представители“, обясни зам.-председателят на ВМРО.

Според него няма никаква дискриминация в това да си грамотен, когато избираш. 

За наборната военна служба, той посочи, че настояват за нея, защото е важно на първо място по геополитически причини. Според него все повече държави се връщат към задължителната наборна военна служба. 

Предлагаме държавата да насърчава образованото родителство. Хора, които са част от протеста настояват формулировката за брака като съюз между мъж и жена, да се промени“, посочи Джамбазки. 

„Еднополовите бракове, сключени в чужбина – няма да имат никаква тежест, това не е съотносимо в България Европейското законодателство не ни кара задължително да признаем еднополовите бракове“, заяви още Ангел Джамбазки.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама