Радев нарече Борисов "невнятен" и настоя за незабавната му оставка

19:11, 17 авг 20 / Политика 25 3458 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване". Това заяви президентът Румен Радев във Варна, където той се срещна с участници в антиправителствените протести. 

"Единственият отговор на тези мераци е категоричен отказ. Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза", каза още държавният глава.

По думите му предложенията на министър-председателя изобщо не трябва да се коментират. Радев призовавам всички, които милеят за бъдещото на Българя, да не попадат в капана на Борисов

Според държавния глава целта на внесената от ГЕРБ днес проектоконституция е да не се говори за шкафчета, за корупцията, за беззаконие, за административен рекет.

"Изходът не е Велико Народно събрание, а оставка", заяви Радев. Той подчерта, че парламентът е изчерпан от легитимност и доверие и подобна тежка политическа криза не се лекува с Велико Народно събрание.

"Това е подмяна на дневния ред. Дневният ред е един оставка – незабавна и безусловна, честни избори с машинно гласуване и тогава следващият парламент, избран с вашата воля, да дебатира новата конституция.", каза Румен Радев.

"Искаме незабавна и безусловна оставка на един парламент, който не само е загубил политическо доверие, той е загубил и елементарно достойнство. И на един министър-председател, който е вече абсолютно невнятен. Просто е невнятен", коментира президентът Румен Радев.

За пореден път той призова "Мутри, вън!" и пожела успех на протеста.

Две протестиращи групи посрещнаха президента Румен Радев във Варна. От едната страна бяха представители на антиправителствения протест, а от другата граждани, които поискаха оставката на държавния глава. Множеството попречи на Радев да се срещне с кмет на Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев и бившия евродепутат от ГЕРБ Емил Радев, които също бяха там.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:44, 17 авг 20

Дори и така да е,едно служебно правителство ще закопае България!Ще бъдат назначени неподготвени гладници и хайдуци от кохорта на Радев!Редовни избори и каквото стане!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама