ЕК одобри 4,4 млн. евро в помощ на летищата Бургас и Варна

13:06, 18 авг 20 25 1536 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Европейската комисия одобри 4,4 млн. евро за летищата в Бургас и Варна в рамките на мерките за подкрепа с последиците от корона кризата, съобщи сайтът „еureporter.co”, цитиран от БГНЕС.

Подкрепата ще бъде под формата на разсрочване на плащанията на концесионните такси, дължими на българското правителство, от „Fraport Twin Star Airport Management AD” - компанията, управляваща двете летища.

Целта на мярката е да се помогне на двете летища да се справят с недостига на ликвидност вследствие пандемията чрез намаляване на разходите, поети от летищния оператор. Еврокомисията установи, че мярката е в съответствие с определените във временната рамка условия.

Отсрочката за плащанията може да бъде предоставена само до края на тази година, а продължителността ѝ ще бъде с едногодишна давност. Отсрочката на плащанията включва минимално възнаграждение в съответствие с временната рамка.

Според заключенията на ЕК, мярката е необходима, подходяща и пропорционална за отстраняване на сериозни смущения в икономиката на страната и е в съответствие с условията, определени във временната рамка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама