БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за нова Конституция

14:18, 18 авг 20 / Политика 25 1672 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

БСП няма да участва в консултациите на ГЕРБ за конституционни промени. Това съобщи на извънредна пресконференция Янаки Стоилов от БСП.

"Призоваваме гражданите и нашите симпатизанти открито да изразяват своето недоволство, включително в мирни протести, и да не участват в избори за ВНС. А парламентарните и извънпарламентарните партии да не участват в зле скалъпената конституционна инициатива", призова Стоилов, цитиран от БГНЕС.

Индустриалното производство трябва да е национален приоритет за следващото управление, смята Корнелия Нинова

"Националният съвет на партията и ПГ на БСП в парламента ще приемат и политическа позиция по въпроса", допълни социалистът.

Попитан как разчита новите предложения, които са спорни за това дали трябва да отпадне ВНС, Стоилов отоговори, че не подкрепят това предложение. „Може да се обмислят начини да има съвместна работа на НС с ВНС. Борисов си е избрал несполучлива за него роля са е новоучредител на българската държава. Това не му отива“, допълни Стоилов.

"В парламент от 120 души, в който се съберат 80 гласа мнозинство, всеки ще може да си прави Конституция. Това е нелепо", допълни социалистът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама