Президентът: Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз

12:20, 22 авг 20 / Политика 25 2700 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Тази година честванията за отбелязването на 143 години от Шипченската епопея не бяха масови заради мерките срещу разпространението на коронавируса. Въпреки това президентът Румен Радев изкачи стъпалата към Паметника на свободата на върха. Пред журналисти той оправда присъствието си така: "Държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания. Днес те се организират по гражданска инициатива, без никакви партийни цветове".

И припомни: "Управляващите повториха странния сценарий от 3 март- когато всички планирани чествания и в столицата, и в страната бяха разрешени и се проведоха. Целта беше една единствена президентът да не се качи на Шипка и да не говори". По повод отменените официални чествания заради коронавируса, Радев коментира: "Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората нямаше да проведат своето масово партийно струпване преди няколко седмици", визирайки събирането на симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна в "София Тех Парк". 

"Честванията на Шипка са вековна традиция- тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но това няма да се получи", подчерта държавният глава.

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

ГЕРБ депозира нова Конституция, която премахва Великото народно събрание

За проекта на конституция на ГЕРБ. "Пътят към конституционна промяна минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията и рекета, с неграмотните брътвежи за нова конституция", заяви Румен Радев.

"Днешният парламент е дискредитиран, загубил е легитимност и достойнство. Партии сменят позициите си през 24 часа и се превръщат все повече в символ на самоунижението", каза още той.

Марешки не е чел конституцията на ГЕРБ, но си смени мнението за нея три пъти

В словото си на историческия връх президентът заяви: "143 години България цяла гледа Шипка с преклонение. И днес хиляди изкачихте този върх, за да докажете, че достойнството стои по-високо от страха и забраните".

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

"Нашите опълченци не се криеха зад гърба на могъщата армия на Царя Освободител, в очакване тя да донесе тяхната свобода. По тези скали, по тези урви, те воюваха и умираха, отдавайки живота си, но никога не се предадоха. Воюваха и умираха, за да докажат, че народът ни е достоен за свободата и платиха с живота си за тази свобода", каза държавният глава.

"С този дух, вяра и единение ще успеем и всички ние, техните потомци, които днес се борим за една свободна и справедлива България", подчерта Румен Радев.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 12:15, 22 авг 20

Точно този резидент е мафията,която се опитва да отклони държавата от Европейския път. ИМПИЙЧМЪНТ на самозабравилия се фигурант

2 Анонимен 13:48, 22 авг 20

браво на радев истински президент на българия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама