За Марияна Николова Конституцията на ГЕРБ е смела постъпка

09:06, 20 авг 20 / Политика 25 1281 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Министърът на туризма Марияна Николова смята, че най-важният въпрос около проектът за нова Конституция, предложен от парламентарната група на ГЕРБ, е кой е имал смелостта да предложи тази промяна.

Смятам, че промените са наложителни, защото трябва да отговорим на нуждите на обществото. Гражданското общество и младите хора също ги искат. Всеки трябва да изрази своите визии по темата”, добави министърът в ефира на Нова телевизия.

Проектът за Конституция има плюсове и минуси. Нека видим какви ще бъдат политическите послания и примерите, които ще бъдат поставени на масата. През годините темата за промени в Конституцията е била повдигана много пъти, но никога не сме виждали конкретика”, подчерта Николова.

Николова категорично осъди сблъсъците и изправянето на граждани срещу граждани:

"Това ли заслужават нашите деца – сълзите в очите на тези две деца в колата не трогнаха ли обществото? Това ли е гражданското общество? Полицията свърши своята работа и смятам, че това противоправно действие ще бъде наказано. Не считам, че нашите деца трябва да бъдат свидетели на такива неща и че това е демокрацията“.

По отношение на туристическия сектор, Николова обяви, че ще се състави Консултативен експертен съвет, за да се вземат решения за зимния сезон. Тя добави, че спадът на туристи ще е с около 40%.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама