Изтеглиха близо 40 000 литра некачествено дизелово гориво от пазара

10:29, 20 авг 20 25 1313 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Близо 40 000 литра некачествено гориво за дизелови двигатели е било изтеглено от пазара след проверки, извършени от 11 юни до 11 август, съобщиха от прокуратурата.

От прокуратурата съобщават още, че са открити "десетки нарушения" при проверките на техническите и качествените изисквания към течните горива, на нормите за съдържание на олово, сяра и други вредни вещества (замърсители) в тях и че са налице данни за престъпление.

БПГА: Има опасност да се стигне до недостиг на горива в страната

Проверени са 239 бензиностанции, 1 петролна рафинерия и 3 данъчни склада. Наложени 15 принудителни административни мерки, забраняващи разпространението на компрометираните горива.

„Предстои и издаване на 8 бр. наказателни постановления за установени несъответствия с изискванията за качество на обща стойност 80 000 лв., както и издаване на 2 бр. наказателни постановления за установени несъответствия с изискванията за съдържание на биокомпонент на обща стойност 100 000 лв.“, допълват от ВАП.

От държавното обвинение допълват, че са налице са данни за престъпление по Наказателния кодекс, което предвижда наказание лишаване от свобода до две години и с глоба от 1 000 до 3 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама