210 тона опасен отпадък е загробен в землището на село Рупци

11:10, 20 авг 20 25 1070 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В землището на село Рупци в силажни ями са били загробени 210 тона опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране. Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от групата „Монбат“ на друго търговско дружество, което не притежава нужните инсталации за оползотворяване на опасните отпадъци и те са били заровени в землището на Рупци. Това са установили действията по разследването на открития загробен опасен отпадък в землището на село Рупци, община Червен бряг.

Откриха близо 23 тона пестициди в община Червен бряг

Предприетите действия по разследването са в рамките на образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура за организирана престъпна група, създадена с користна цел, с участието на длъжностни лица, по което привлечени като обвиняеми са братята Атанас и Пламен Бобокови, бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, и други длъжностни лица от различни търговски дружества.

През юли 2020 г. в рамките на същото досъдебно производство стотици тонове опасен отпадък бе открит и изровен и в местността „Лъката“ край Червен бряг.

Действията по разследването продължават. Предстои да се извърши допълнителен оглед на площадки и помещения, разположени и в индустриалната зона в Плевен, в които също са открити огромни количества опасни отпадъци, предмет на разследване по същото дело. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама