Христо Иванов внесе искане за отваряне на досиетата на Прехода

14:43, 20 авг 20 / Политика 25 1423 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Днес лидерът на „Да, България“ и съпредцедател на „Демократична България“ Христо Иванов внесе писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане да бъдат отворени досиетата на Прехода.

До момента достъпни са единствено архивите на Държавна сигурност до 1990 година. Ако досиетата на тайните служби и на полицията от годините на прехода бъдат отворени, тогава още по-отчетливо ще лъснат зависимостите, мрежите и произходът на организираната престъпност в България.

"Настоявам Борисов да разпореди на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и шефовете на службите да започнат да прилагат закона, както и да започне публикуването на полицейските разработки от 90-те години", каза председателят на "Да, България" Христо Иванов на излизане от Министерския съвет в публикуван във Фейсбук видео.

Той отбеляза, че голяма част от престъпленията от този период са останали ненаказани и липсата на справедливост се усеща остро от българското общество.

Христо Иванов обвини Борисов, че подменя дневния ред, за да пази главния прокурор

Христо Иванов подчерта, че заповед на Борисов за осветляване на полицейските разработки би била едно достойно последно действие, преди да подпише оставката си.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Вили 12:42, 21 авг 20

Ицката и нова конституция искаше ама забрави. Ред е на следващото му искане, обаче ако случайно вземат пък да отворят досиетата на прехода, да не вземе да се прави на ощипана госпожичка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама