Мая Манолова се оплака от полицейски репресии срещу протестиращи

16:17, 21 авг 20 25 2105 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова обвини полицията в репресии, след като днешните акции на "Наркотици" и "Икономическа полиция" засегнаха близки до съучредител на нейната партия Тихомир Василев.

Първо е бил претърсен дома на майка му във връзка с борбата с наркотици, а след това е задържан и брат му заради незаконно варене на ракия. От СДВР обаче твърдят, че не е имало никакво претърсване и обиск в дома на Тихомир Василев или неговата майка. Проверен е брат му Кирил Василев, който доброволно е предал казан за варене на ракия. 

Разказът на Манолова, от друга страна, се различава от свидетелствата на официалните власти. 

"Полицаите са тарашили апартамента 3 часа и половина, мазето и наето от семейството му помешение. Не е имало заповед за претърсване и изземване. След като не са открили наркотици, те са накарали роднините на Тихомир да подпишат протокол за доброволно предаване на съд за варене на компоти. Искали са да вземат и уред за печене на чушки", разказа Манолова.
 

Снимка: БГНЕС
 
"Борисов, нямаме никакво съмнение, че ти си разпоредил репресията и незаконните действия в дома на Тихомр. Защото ти се хвалиш, че управляваш държавата с копчета, а МВР е на твое подчинение", обърна се Манолова към премиера. 
 
"Това ни дава още по-силна мотивация да се борим за една нормална и свободна държава", каза тя.
 
 
 

 

Лидерът на Изправи се.БГ“ определи действията им като лицемерни и показа плантация с марихуана на 12 км от София. Във видео във Фейсбук тя се обърна към премиера Бойко Борисов, като го призова да дойде на място и да предприеме реални действия в борбата с наркотици, вместо да тормози активисти от протестите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама