Почина китаристът на Red Hot Chili Peppers Джак Шърман

13:15, 22 авг 20 / Свят 25 2375 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Джак Шърман, китаристът, който се появи в дебютния албум на американската рок група Red Hot Chili Peppers, е починал на 64-годишна възраст. "Той беше уникален пич и ние му благодарим за всички времена - добри, лоши и между тях", написаха от групата в Twitter.

Причината за смъртта му все още не е разкрита, съобщи БГНЕС.

"Ние от семейството на Red Hot Chili Peppers бихме искали да пожелаем на Джак Шърман гладко плаване в отвъдните светове ", пише групата във Facebook.

През декември 1983 г. Шърман замества Хилел Словак, китарист и основател на Red Hot Chili Peppers. Словак се завръща в групата през 1985 година. Въпреки това, Шърман продължи да допринася за бъдещите албуми на групата The Abbey Road EP и Mother's Milk, както и за работа с други изявени изпълнители, включително Боб Дилън и Джордж Клинтън. Китаристът не беше включен в Залата на славата на рок енд рола през 2012 г. По-късно той критикува решението, казвайки пред списание Billboard, че е поискал да бъде включен и се чувства обиден. "Наистина е болезнено да виждам всичкото това празнуване и да бъда изключен", каза тогава той.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама