Протестиращи оставиха баница на Доган в парка „Росенец“

13:41, 22 авг 20 25 2237 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Станалото вече традиционно събитие „Доган сарай бийч фестивал“ бе организирано и днес в парк „Росенец“. Протестиращите оставиха край оградата на имота, свързван с Ахмед Доган две „почетни оставки“ – на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предаде БНР.

За Доган бе оставена баница – символ на властта, посочвайки, че именно той разпределя парчетата от нея. Организаторите на акцията имаха и още един подарък – книгата на Стефан Цвайг „Между власт и морал рядко има връзка“.

Голяма част от постройките в имението на Доган в „Росенец“ са незаконни

Инициаторът на станалото вече традиционно плажуване Асен Бонджев коментира: Гражданите не признаваме легитимността и престъпната власт на настоящото правителство. Настояваме за незабавна оставка и провеждане на предсрочни избори. Оставката е почетна, защото, така както има и почетни председатели, които не би следвало да имат власт, но реално – разполагат с власт и тя е задкулисна, така и ние – гражданите, с нашето присъствие на улиците, на площадите, се явяваме коректив на властта и показваме какво трябва да се случи. А то е много просто – оставка на Гешев и Борисов“.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама