Как да изберем парфюм

18:20, 23 авг 20 / Любопитно 25 1886 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Светът на парфюмите и ароматите е заобиколен от много митове. Как да не попаднете в уловката на маркетинговите трикове и да намерите аромата, който най-много ви подхожда – ето няколко съвета от Вероника Бруховецкая, парфюмерист и собственик на парфюмерийно студио в Москва.

Основният фактор при избора на аромат не е, че той е модерен или това, че някой от обкръжението ви го харесва, а че именно вие го харесвате. Друг мит е, че цената на парфюма е гаранция за качеството му.

Маркетингов трик е разделението на мъжки и дамски аромати. Няма разделение по пол при ароматите. Използваме едни и същи съставки, когато създаваме условно казано „мъжки” и „дамски” парфюми. Няма такова деление и разбиране в професионалните среди. Например жените могат спокойно да купуват мъжки парфюми, ако ароматът им харесва и смятат, че им подхожда”, съветва парфюмеристът, цитирана от БГНЕС.

Вероника Бруховецкая развенча популярния мит, че кафето може да помогне при избора на аромат. „Кафето не освежава рецепторите, освен това е много силен дразнител за мозъка. Ако подушите дузина аромати и след това изпиете чаша силно кафе, след това изобщо няма да се ориентирате сред парфюмите. Можете да освежите рецепторите си само с вода и чист въздух. Други фактори няма“.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама