Пари от отменена почивка се връщат в рамките на година

11:04, 24 авг 20 25 1563 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Основните жалби и сигнали, които получава тази година Комисията за защита на потребителите, са свързани с отменени почивки. Това заяви пред БНТ председателят на комисията Димитър Маргаритов.

"Почти двойно е увеличението на броя на жалби в туристическия сектор. Огромната част от тези жалби са свързани със заплатени пътувания, които са отменени. Хората искат да си получат парите, но извънредното законодателство дава възможност за отложено връщане на сумите", уточни Маргаритов.

"Когато пътуването е отменено поради коронавирус, потребителите имат право да получат или заместваща облага под формата на ваучер, или да получат парите си, но в срок от 12 месеца от датата на отмяна на пътуването. Традиционният текст гласеше, че това се случва в 14-дневен срок“, поясни той.

Председателят на КЗП призова всички потребители да обмислят внимателно различните варианти  за компенсация и да се възползват от тях.

Хотелиери искат държавата да рекламира зимните ни курорти в социални мрежи и балкански телевизии

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Чавдар Ненов 11:22, 24 авг 20

Трудно мога да повярвам, че потребителските ми права са добре защитавани от човек, който използва поста си, за да договори с пъти по-ниски цени за апартаментите си с покривни тераси!
Оставка!

2 София Недева 12:50, 24 авг 20

Толкова противен човек като този Маргаритов май не съм срещала. Накакви проблеми с алкохола ли има? Изглежда доста ненадежден тип. Репертоарът му е един и същ открай време и нищо полезно.

3 Анонимен 09:50, 25 авг 20

Тази комисия само да регистрира движението на броя на жалбите ли съществува? След като има правила за решаването на тези случаи защо оплакванията нарастват? Ако КЗП не може да помогне, тогава за какво е? Само да съобщава, че хората все повече се жалват!!!?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама