Христо Иванов: Прокуратурата е царство на мълчанието

18:17, 25 авг 20 / Политика 25 3408 Шрифт:
Автор:

Българският прокурор е лишен от самочувствие, това са едни наплашени хора, без усещане за независимост. Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов в интервю за Лили Маринкова и сайта "Факти".

Той допълни, че познава прокурори от западни държави, които имат самочувствие и стоят гордо изправени.

"Когато прокуратурата се изправи и каже, че иска да защитава "независимостта си", трябва да разбираме, че искат да кажат, че защитават империалния статут на главния прокурор. Ако ставаше дума за независими прокурори, нямаше да гледаме хора с предварително раздадени листчета, на които дори им бяха написали имената, за да не се объркат, очевидно писани от други", заяви Иванов по повод националната конференция на прокурорите, която се състоя в понеделник в резиденция "Бояна".

"Щяхме да видим дискусия, различни мнения, сблъсък на идеи. Такова нещо в българската прокуратура не е имало, това е едно царство на мълчанието, на приведените глави, на раздадените предварително реплики, страшно унизителна гледка", допълни съпредседателят на "Демократична България".

Той припомни, че се е обърнал към прокурорите с писмо, настоявайки да се освободят от това състояние и да излязат от "севернокорейския манастир".

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Александър 15:18, 26 авг 20

Христо Иванов колко си е повярвал не е истина, в качеството си на какъв говори от името на прокурорите, може би на провалем министър на правосъдието и адвокат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама