Големите кавички

15:00, 27 авг 20 / Големите кавички 25 2337 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (17 - 21 август)

ГЕРБ отговориха на антиправителствените протести с проект за нова конституция, искане за свикване на Велико народно събрание и промени в Изборния кодекс. Премиерът Бойко Борисов и лидер на партията обяви, че е време за рестарт. "Много са ясни разликите между времето преди VII ВНС и сега. Както написа Веселина Седларска, когато натиснем на компютъра копчето за рестарт, той дава същото - всъщност не е същото, а по-лошо", коментира пред БНР икономистът Красен Станчев, който е и депутат от VII Велико народно събрание, приело сега действащата Конституция.

Икономистът подчерта, че през 1991-ва година приемането на Конституцията е било начало на нещо, а сега е в края на един мандат, "което много напомня поведението, известно в практиката на страните от бившия Съветски съюз". 

Според него сега ГЕРБ предлагат проект за нова конституция с идеята да печелят време и да се отлагат решения, които се изискват от обществото

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама