Специализирана операция в Дупница, четирима са задържани

12:59, 28 авг 20 25 4211 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

От рано тази сутрин в Дупница се провежда специализирана полицейска акция, квартал “Ценеви” е блокиран от полиция. Над 50 полицаи и жандармеристи с кучета претърсват ожъната нива край село Крайници, съобщи БГНЕС. Акцията е свързана с изчезването на Янек Миналов.

Именно в това село е засечен джипът на Васил Капланов-Каплата на 31 юли, когато 43-годишният Янек Миланов се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

До момента са задържани 4 души. Операцията продължава.

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев също е на място и каза, че ще бъдат претърсени 120 километра квадратна площ, но не уточни защо точно този район ще бъде претърсен. Гешев увери и че с МВР ще се постараят да не се връщат т.нар. "мутренски времена", когато хора са изчезвали без следа.

Жандармерия е разположена и на изхода на ж.к. “Бистрица”. На входа и на изхода в Дупница са изградени 7 КПП-та. В акцията, ръководена от прокуратурата, участват служители на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

Снимка: БГНЕС

Проверяват се автокъщи в района, заведения и хотели

Припомняме, че 43-годишният жъж от Дупница изчезна на 31 юли. От началото на август Янек е обявен за издирване. Преди няколко дни по разследването беше задържан Васил Капланов – Каплата, който за последно е бил с Янек.

Съседите на Янек казват, че Капланов е посягал на имуществото на Янек Миланов в продължение на година и половина или две. Днес това стана повод да бъде претърсена една база на Капланов, в която той се е занимавал със своя бизнес, а именно да продава нафта, съобщава БНТ.

"Имаше рязане на гуми на колата му, беше драскана цялата, ауспуха му запълваха с пяна, беше стреляно по прозорците, бяха хвърляни камъни, просто всякакви такива дейности, които можеха да го изкарат извън равновесие и явно да му повлияят психически, да го тормозят", каза съседка на Янек.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 13:41, 28 авг 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама