Камала Харис: Тръмп се провали в защитата от коронавируса

09:45, 28 авг 20 / Свят 25 2166 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия Камала Харис остро критикува действащия президент Доналд Тръмп преди речта му на митинга на Републиканската партия . Речта на Харис, която се кандидатира заедно с Джо Байдън, беше излъчена от американски телевизионни канали, съобщава БГНЕС.

"За разлика от националния конгрес на Демократическата партия, която беше посветена на проблемите, с които се сблъскваме и как да ги разрешим, конгресът на републиканците служи само на една цел - да угоди на Доналд Тръмп", каза Харис. "Той е президент на САЩ и речта пред конгреса не трябва да е лично за него", каза тя, подчертавайки, че според нея Тръмп не разбира основните принципи в работата на президента.

Основна критика срещу Тръмп Харис засяга действията на неговата администрация в условията на пандемията от коронавирус.

"Ето какво трябва да знаете за характера на пандемията: вирусът е непреклонен, не може да бъде спрян с туит. Не можете да опитате да отклоните вниманието с надеждата, че ще изчезне, защото той няма да отиде никъде", заяви кандидатът за вицепрезидент на демократите.

Снимка: БГНЕС

Харис отбеляза, че Тръмп  демонстрира чудовищно безразличие към заплахата, която пандемията представлява за американския живот и вредите, които причинява на икономиката.

"Пандемията по своята същност не прощава грешки. Ако я подценявате от самото начало, последствията ще бъдат катастрофални", каза тя, като отбеляза, че Тръмп според нея се е изплашил и не е преценил вируса.

В четвъртък пред националния конгрес на Републиканската партия Доналд Тръмп официално ще се съгласи да се кандидатира отново за председателството на Съединените щати. Тази реч ще отбележи края на настоящия национален конгрес на републиканците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама