Шефът на бургаската полиция, спрял протестиращите при Росенец, напуска системата завинаги

12:45, 28 авг 20 25 3483 Шрифт:
Редактор:

Шефът на бургаската полиция старши комисар Радослав Сотиров подаде оставка. Той завинаги напуска системата на МВР. Сотиров оглавяваше полицейската акция при Росенец, на която протестиращите не бяха допуснати с часове до сарая на Доган, въпреки подаденото уведомление.

Днес той се е разделил с колегите си по време на сутрешна оперативка, продължила броени минути.  „Напускам системата МВР завинаги. Бил съм директор на четири областни дирекции. Тук срещнах много стойностни хора. Аз може нещо да съм сбъркал, но съм сбъркал аз – не сте сбъркали Вие. Имате потенциал и мотивация – работете, но най-важното е да не правите компромиси и да не оставяте разочарование след Вас, особено когато говорим за семейството", казал през сълзи Сотиров.

Изненадващо  като директор в ОДМВР-Бургас се завръща ст. комисар Калоян Калоянов  

До късния следобед вчера Сотиров е бил в кабинета си в Бургас и нищо не е предвещавало смяната му и завръщането на ст. комисар Калоян Калоянов, съобщава "Флагман".

От думите му пред колегите става ясно, че той всъщност е бил принуден да подаде оставка. За около час във фаталната събота, 11 юли, когато бе стълкновението между ДПС и протестиращи срещу летните сараи на Доган в парк „Росенец” Сотиров бе подал оставка по настояване на вътрешния министър Младен Маринов.

Същият ден Младен Маринов под натиска на Бойко Борисов обяви, че директорът е Бургас не се е справил с взривоопасната ситуация и не е овладял положението. След това обаче, още в същия ден тогавашният министър направи преоценка и каза, че няма да приеме оставката на Сотиров. Факт бе, че въпреки физическата саморазправа на протестиращи с полиция, до реално пролята кръв не се стигна.

Защо и какво е предизвикало смяната на Сотиров вчера, остава загадка, тъй като настоящият министър Христо Терзийски бе в екип с бургаския директор цели 2 дни преди и по време на юлския протест в парк „Росенец”. Ако тогава са допуснати грешки, за тях отговорност би трябвало да носи и самият Терзийски.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама