Зъболекар предупреди за нежелан ефект от медицинските маски

19:00, 28 авг 20 / Любопитно 25 2595 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Повечето хора вече свикват да носят маска за предпазване от коронавируса, но британски зъболекар предупреди, че тя може да се отрази на състоянието и хигиената на устата, съобщи БТА.

Когато устата и носът са покрити дълго време, се променя дишането - човек започва да диша повече през устата. Това ограничава притока на влага и може да предизвика сухота. Сухата уста предразполага към кариеси, пародонтит и лош дъх”, каза д-р Джефри Сулицър.

Повечето хора вече свикват да носят маска за предпазване от коронавируса, но британски зъболекар предупреди, че тя може да се отрази на състоянието и хигиената на устата.

Когато устата и носът са покрити дълго време, дишането се променя - човек започва да диша повече през устата. Това ограничава притока на влага и може да предизвика сухота. Сухата уста предразполага към кариеси, пародонтит и лош дъх”, каза д-р Джефри Сулицър.

Той препоръчва да се мажем с мек почистващ препарат без аромати, след което да слагаме неароматизиран овлажнител. По кожата, покрита от маска, е добре да не се слага грим, защото той може да е допълнителен дразнител.

Хората с маски за лице изглеждат по-привлекателни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама