Ден 51 на антиправителствени протести

21:50, 28 авг 20 25 3409 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

За 19:00 часа днес бе обявено началото на 51-я ден на антиправителствени протести. Във „Фейсбук“ събитие организаторите от „Отровното трио“ посочват, че исканията към правителството остават непроменени и настояват за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев, както и за предсрочни избори, възможност за машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Снимка: БГНЕС

Към 20:00 часа протестиращите в "триъгълника на властта" са около стотина.

Около 20:30 часа адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" излезе на импровизираната трибуна при фонтата пред прездиентството и заяви: "Днес няма да ви мъчим много, петък вечер е. Гответе се за 2 септември. Нека всеки да си каже: мен не ме е страх! На 2 септември в 8 ч. сутринта ще обявим, че не ни е страх. Да си отиват - сега и завинаги".

В 21:10 часа недоволните граждани се отправиха на дежурното си шествие към "Св. Климент Охридски", а след това се отправиха към палатковия лагер на "Орлов мост". Припомняме, че снощи на палатковия лагер, двама мъже свалиха и стъпкаха знамето на Европейския съюз, а след това се опитаха да го изхвърлят в контейнер за отпадъци.

Около 21:30 часа демонстрантите стигнаха до Орлов мост, където тази вечер има арт хепънинг на музиканти, поети и художници.

Снимка: БГНЕС

Паралелно с днешния протест в София се провежда и контрапротест. Акциите временно няма да се състоят пред пилоните на НДК, а само пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите срещу президента и срещу блокадите в столицата са обявили пред Столичната община и пред МВР, че временно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акция пред Румънското посолство е насрочена за 20.00 часа, а целта е да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард “Ситняково“.

Контрапротестиращи не скриха възмущението си, като смятат, че президентът, който те наричат "разединител на нацията", е в основата на подобни деяния и го призоваха да се разграничи.

От „Отровното трио“ продължават да приканват гражданите да се съберат на „Велико Народно Въстане“ на 2-ри септември пред сградата на бившия Партиен дом на Ларгото в София и да изразят несъгласието за проекта на премиера Борисов за нова Конституция.

По-рано днес контрапротестиращи излязоха пред Съдебната палата в София, за да изразят своето възмущение от освобождаването на Георги Георгиев, обвинен, че е изпочупил колата на доктор Мицева на кръстовището пред румънското посолство в София по време на протести преди десетина дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама