Контрапротестиращи срещу решение на съда

18:19, 28 авг 20 25 2890 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Граждани се събраха днес пред Съдебната палата, за да изразят своето възмущение от освобождаването на Георги Георгиев, обвинен, че е изпочупил колата на доктор Мицева на кръстовището пред румънското посолство в София по време на протести преди десетина дни, предаде БНТ.

Недоволните изразиха и своята съпричастност към нападнатия тази нощ Георги Флоров, участвал в събарянето на палатковия лагер пред Ректората и настояха за наказания.

Отмениха паричната гаранция на участник в инцидента пред Румънското посолство

Недоволните граждани за пореден път настояха да се махнат блокадите в столицата, както и да се спре с оскверняването на важни сгради в града. Те съобщиха, че от няколко дни има подписка, в която над 5000 души подкрепят техните искания.

"Ние не сме против протеста, уважаваме правото на всеки български гражданин да изкаже своето мнение и да се бори за правата си, но ние също сме граждани и не желаем някой да пречи на това да работим и да се движим нормално", заяви Станислав Недков – Стъки.

Хората пред съдебната палата коментираха и случая с нападнатия тази нощ Георги Флоров. Пред "По света и у нас "той разказа, че към 1:10 часа в Столичния квартал "Витоша" близо до дома му на улица" Крум Попов" трима непознати са го удряли и били. За случая потвърдиха и от Министерството на вътрешните работи, образувано е досъдебно производство.

Провокаторът, нападнал палатковия лагер пред Ректората, твърди, че е бил пребит

"Оттук-нататък ще следя внимателно да видя дали тези наглеци, които посегнаха на Георги Флоров дали ще бъдат издирени и наказани", заяви Антони Стойков.

Георги Флоров съобщи, че е бил в съдебна медицина за издаване на медицинско удостоверение. Смята, че нападението срещу него е опит да бъде сплашен и ще продължи да оглавява контрапротеста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама