Мандибулата на Слави увиснала заради лъжи на Гешев и евродепутат от ГЕРБ

14:48, 29 авг 20 / Политика 25 4050 Шрифт:
Автор:

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов призна, че рядко се шокира, но две безскрупулни лъжи направили така, че да му увисне мандибулата. Едната била на главния прокурор Иван Гешев, а втората на партия ГЕРБ, става ясно от пост на Трифонов във "Фейсбук".

"Главният прокурор Иван Гешев твърди, че той е инициатор на вчерашното изслушване на българските власти в Европейския парламент пред подкомисията, осъществяваща мониторинг на демокрацията, върховенството на закона, гражданските права. Каква е истината? Организатор на изслушването е председателят на подкомисията - евродепутатът от Нидерландия Софи Ин’т Велд. Може би, защото обича да се прави на луд, както се споменава в един запис, главният прокурор лъже българската публика, че той е събрал подкомисията, съставена от 14 евродепутати", пише Трифонов.

"Истината е, че там те те привикват, не ти тях. Ти може да привикваш прокурорите в Бояна на клански ритуал. Не евродепутатите. Ако Иван Гешев е организатор на въпросното изслушване, то защо тогава самият организатор отхвърли поканата за участие, а изпрати своя заместничка? Или той имаше много спешна работа в полята на Дупница - да търси Янек, един месец след изчезването му? И въобще възможно ли е Иван Гешев да организира събитие, на което му четат конско?", пита риторично шоуменът.

Безскрупулна лъжа номер 2 била изречена от евродепутата на ГЕРБ Емил Радев, който обяви, че на изслушването в Европейския парламент било осъдено използването на бесилки, ковчези и чували за трупове от протестиращите в България.

"Каква е истината? Никой от членовете на подкомисията не е осъждал действията на протестиращите в България. Напротив - в подкомисията на сериозна критика са били подложени представителите на българските институции, а не протестиращите. За това ГЕРБ мълчи. Срещу протестиращите всъщност е говорила поканената председателка на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева. Евродепутатите, които членуват в подкомисията, били изненадани, че въпросната председателка е представила като дискриминирани…правителството и министър-председателя. Сигурно тук и на евродепутатите им е увиснала мандибулата", гадае Трифонов.

"Представете си - кое е най-нормалното? Най-нормалното е председателката на Комисията за защита от дискриминация да осъди управляващите, които обиждат и дискриминират простестиращите българи, като ги наричат “гейове”, “изроди”, “маймуни”, “стадо овце”. И баааам с чука по главата - госпожата представя управляващите като дискриминирани! Сигурно за един цивилизован европейски депутат това е много изненадващо, но ние тук, в България, не се изненадваме. Мразя го тоя лаф, но “тука е така”. Ана Джумалиева е дългогодишен председател на Комисията за защита от дискриминация. Тя е издигната и назначена на този пост от управляващото мнозинство в Парламента и няма току-така да си подритва умопомрачителната заплата от 11 000 лева на месец! Пък ако ще да я изслушват и в съда в Хага", допълва председателят на "Има такъв народ".

"Провокиран от тези две нагли лъжи, отново ще цитирам любимия на главния прокурор Ейбрахам Линкълн: “Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време”.  След тези две безскрупулни лъжи, убедено мога да кажа, че тази система не се нуждае от никакъв рестарт. Никой не иска рестарт на безскрупулните лъжи, на службогонството и “калинките”, на отвратителната липса на правосъдие, справедливост и възмездие. Тази система се нуждае от shut down. Защото това трябва да спре", категоричен е Трифонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама