Три големи пожара бушуват в Пловдивско

16:20, 29 авг 20 25 2440 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Три големи пожара бушуват в Пловдивска област заради запалени сухи треви и стърнища, а заради ангажираността на пожарните служби се налага попълването на дежурните смени с екипи от близките общини. Това съобщи директорът на пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Георги Мангараков пред БНР.

Значителна площ от горски масив е обхванал огъня възникнал по обед между селата Брягово и Драгойново. Там са четири пожарни коли, а в потушаването се включват доброволци и горски. 

В Калояново е пламнал обор със животни и там са екипите от противопожарните служби в Стамболийски и Хисаря. 

Пожар при асеновградското село Нови извор застрашава реколта от 500 декара слънчоглед, там са изпратени екипи от Садово и Асеновград. 

Сухи треви и храсти пламнаха преди обед и в подножието на Бунарджика в Пловдив, като от огъня там е унищожена беседка.

Заради запалени сухи треви и стърнища е пламнал и терен при гробището в село Червен. Вчерашният пожар край Кричим, който вече е потушен, също е тръгнал от местния гробищен парк.

Мангараков отправи апел към гражданите да не палят стърнища и затревени площи, тъй като едновременното потушаване на  такива пожари затруднява изключително много работата на районните пожарни служби. Налага се да бъдат мобилизирани и допълнителни екипи за сигурността на общините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама