Подновяват търсенето на изчезналия Янек Миланов

09:11, 31 авг 20 25 2604 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Подновяват търсенето на изчезналия на 31 юли дупничанин Янек Миланов, съобщи БГНЕС. Претърсва се районът западно от село Крайници, който е с площ 120 кв. км. Засега обаче няма резултат от търсенето.

Снимка: БГНЕС

"Още в началото, при така събралата се информация, е трябвало да се мисли за убийство, а не за отвличане", коментира пред БНТ криминалистът Ботьо Ботев.

Без следа: Продължава неуспешното издирване на изчезналия Янек Миланов

"Имало е предварителна информация за престъпни действия, които е трябвало да бъдат разследвани. Има определени предпоставки във взаимоотношенията между заподозрян и пострадал. Недостатъчна оценка на данните, подценяване на ситуацията, а тук се касае за известна личност в града и би трябвало да се подходи сериозно и професионално и ако това бе направено, нямаше да имаме такъв резултат", обясни той.

Снимка: БГНЕС

По думите му работата по убийствата е айсбергът на криминалната дейност. "Действията в първоначалния етап са изключително важни, но в този случай те са пропуснати. След получаване на сигнала веднага се започва работа, събира се информация и се правят мероприятия, които да потвърждават една или друга теза", каза още той.

Из дупнишките полета: полицейско бездействие и прокурорска показност

Издирването започна в петък в присъствието на главния прокурор и директора на Главна дирекция „Национална полиция” Николай Хаджиев.

Янек Миланов от Дупница изчезна на 31 юли. За изчезването му бе задържан за 72 часа и след това пуснат под домашенм арест Васил Капланов-Каплата.

Районната прокуратура-Дупница протестира мярката за неотклонение, наложена на обвиняемия Каплата за държане на боеприпаси. Наблюдаващият прокурор по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление от обвиняемия Капланов е внесъл в Окръжен съд-Кюстендил протест срещу определението на Районен съд-Дупница относно наложената му мярката за неотклонение „домашен арест“.

Капланов е привлечен към наказателна отговорност за това, че държал голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има надлежно разрешение. Престъпното деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години.

С внесения в съда протест се иска изменение на мярката за неотклонение спрямо Капланов от „домашен арест“ в по-тежка „задържане под стража“. Предстои произнасянето на съда.

Снимка: БГНЕС

В село Крайници е засечен джипът на Капланов, с когото на 31 юли за последно е видян изчезналият 43-годишен Янек. Той се е качил в автомобила, камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка. Самият Капланов пък е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама