Джипове продължават да возят туристи в Рила

11:10, 31 авг 20 25 1645 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Офроуд автомобили продължават да превозват нерегламентирано туристи и багаж от Паничище към хижа "Рилски езера".

Въпреки забраната и полицейските проверки, шофьори на джипове продължават да предлагат услугата, а оправданието им е, че оставят пътниците преди да достигнат хижата, точно където има поставена табела за границата на парка без технически да навлизат в него. Някои от тях пък твърдят, че са излезли "за гъби" или "на излет", съобщи БГНЕС.

Същата услуга, но далеч по-екологична, предлагат и роми с коне.

Снимка: БГНЕС

Интересът към циркуса на Седемте Рилски езера традиционно е голям сред любителите на разходки в планината, а пред долната станция на лифта се вият опашки дори и в делничен ден. Районът придоби още по-голяма популярност и след скандала с "Участъка в рехабилитация", в който пътеки бяха насипвани с чакъл, а за целта на територията на парка се качи тежка строителна техника. Проектът бе временно спрян до отстраняване на нарушенията.

Джип премина през крака на полицай на път за Седемте рилски езера

Сигнали от туристи пък показват, че високите цени в сферата на туризма не са характерни единствено за Черноморието ни. В хижа "Рилски езера" например гостите заплащат 5,50 лева за едно кафе и минерална вода.

Джипове продължават да качват туристи към Рилските езера, въпреки забраната и поставената бариера. При акция на полицията и данъчните в събота шофьор мина през крака на проверяващ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама