Борисов: Строежът на пътища води до откриването на нови заводи

09:10, 01 сеп 20 / Политика 25 2378 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със заместник-министър Николай Нанков той обходи отсечката от Макреш до крайдунавския град.

"Процесът е необратим. Работи се усилено край Мездра. За хората, които пътуват към Видин, пътят Ботевград- Мездра е най-тежкият участък", каза Борисов. За региона евросъюзът е отпуснал над 200 милиона евро за финансиране.

Борисов: Нашият политически проект е тук – Ботевград-Мездра

Зам.-регионалният министър Николай Нанков и премиерът изразиха увереност, че участъкът ще е готов преди зимата

"Навсякъде са тунели и мостове, при всяко населено място трябва да се направят отклонения. Първият проект при Ботевград-Мездра го бяха направили с кръгови, представете си тези тирове как ще минават", коментира Борисов и допълни, че именно затова са решили да променят плана и се прави толкова сложно. "Но благодарение на новите пътища се откриват и нови заводи", подчерта Борисов.

Той добави, че въпреки трудния терен, на който се строи, българите вече се движат по автомагистралите „Тракия“, „Люлин“, „Марица“, работи се за завършването на „Хемус“, „Европа“, „Струма“, както и на обходите на София.

"Направлението Видин - Ботевград е приоритетен проект за правителството, тъй като е от съществено значение за инвеститорския интерес към региона. С изграждането на важния път транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда", каза още премиерът.

Снимки: Правителствена информационна служба

Борисов подчерта, че наред с усилената работа по инфраструктурните обекти в условията на коронавируса, правителството активно подпомага и бизнеса у нас. „Светът е в най-тежката финансово-икономическа криза, която може да си представим“, добави той и акцентира върху значението на мерките за справяне с последиците от пандемията, причинена от COVID-19. Продължава работата и по ключовите за страната и региона енергийни проекти.

След като приключи инспекцията, премиерът посети едно от кафетата във Видин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама