ГЕРБ ще събере 120 гласа за промените в Kонституцията, убеден е Борисов

10:16, 01 сеп 20 / Политика 25 4120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ ще събере 120 гласа за промени в Конституцията, убеден е премиерът Бойко Борисов. Попитан какво следва, ако това не се случи, той отговори: „Работа“.

"И за децата е ясно, че какъвто и да е проектът за нова конституция, ВНС може да промени абсолютно всичко в нея - от първата до последната страница", коментира още Борисов, който е на обиколка във Видин, а по-рано през деня инспектира ремонта на пътя Ботевград-Мездра.

"Това беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт. После може да стане това, което каже БСП, ДПС и всички, които са във ВНС. Защо не искат?“, каза премиерът в коментар за вчерашния отказ на ДПС да подкрепят ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и нова конституция.  

Той изрази задоволство, че не получава подкрепата на ДПС. „Разбра се кои са сценаристите“, поясни Борисов.

"Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е проект на чернова", добави премиерът.

Борисов видя "една игра в цялата тази история с „Росенец“. Според него всичко е било доста хитро. „Уплашиха ДПС и Ахмед Доган, който махаше зад борчетата и сега БСП, ДПС и Румен Радев и олигархията е ясно, че са заедно“, каза премиерът.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Росица Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама