Атака в гръб: Как полицията неутрализира разхождащи се демонстранти

15:00, 03 сеп 20 25 1768 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вчера и днес полицията излезе с поредица от извънредни брифинги във връзка със сблъсъците по време на 56-ия ден от началото на антиправителствените протести. Всеки път МВР защитаваше една и съща теза -  служители на реда са обект на агресия от страна на протестиращите. Използването на сила и сълзотворен газ пък е единствено с цел да се запази живота и здравето на полицаите, които са на терен.

Един след друг пред телевизионните камери ранени полицаи разказваха за напрежението, за сблъсъците, за провокаторите, които умишлено са търсили агресия с МВР. Равносметката от изминалата нощ е 80 ранени полицаи и 126 задържани. 

Фотограф на агенция „Франс прес“ ранен на протестите в България

И докато органите на реда прехвърлиха отговорността за случилото се изцяло в полето на протеста, в социалните мрежи се появи едно прелюбопитно видео, което хвърля сянка върху твърденията им.

Музикантът Васил Гюров, който участва в демонстрациите, показа кадри с полицейско насилие от снощния протест. На тях се вижда как униформени нападат в гръб участник в протеста, които е част от група, която върви по бул. „Цар Освободител“.

Макар първоначално да се отскубва от хватката на полицията, един от протестиращите впоследствие е догонен и съборен на земята, където е удрян от органите на реда. Под ударите на полицаите попада и друг от протестиращите.

"Това няма да го видите по БНТ и НОВА! Там Каракачанов ще ви разкаже как протестиращите бият с железни тръби полицаите. P.S. Гледайте внимателно, с какво арестуваните провокират "органите на реда"! И двамата са нападнати в гръб", написа Гюров.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама