Туризмът ни ще разчита на българите и през сезон 2021

18:54, 03 сеп 20 / Политика 25 2317 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

"През сезон 2021 ще разчитаме на българите, предвид очакванията за нови възможни ограничения. През годините вътрешният пазар беше подценяван, но сега се вижда, че той има голям потенциал. От септември ще започне работа консултативен съвет под мое ръководство, който ще разработи екшън план с конкретни дейности за подготовка на следващата година". Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с представители на местната власт и туристическият бизнес във Велико Търново, съобщават от Министерството на туризма.

Подпомагат екскурзоводите с финансиране от 3 млн. лв.

Вицепремиерът Николова уточни, че в консултативния съвет ще има представители както на бранша и научната общност, така и на Националното сдружение на общините в Република България. В дискусията, организирана от кмета на града Даниел Панов, участваха областният управител проф. д-р Любомира Попова и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиев.

Снимка: Министерство на туризма

Всяка година туризмът в общината отбелязваше ръст между 11 и 16 на сто, съобщи г-н Панов. И коментира, че към момента не могат да се дават прогнози предвид ситуацията, но трябва да запазим всичко, градено с години. Кризата нанесе щети върху всички, но аз съм оптимист и вярвам, че следващата година няма да е така, допълни още кметът на Велико Търново. В последните години българите развиха своята култура на пътувания и Велико Търново е обичан и посещаван от тях град, посочи проф. Попова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама