Канал 3 ще бъде новинарският канал на Нова телевизия

16:00, 04 сеп 20 25 3978 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Канал 3 ще бъде новинарски канал на "Нова броудкастинг груп", а по Нова телевизия ще има развлекателни предавания и сериали. Това стана ясно от интервю на изпълнителния директор на "Нова броудкастинг груп" Ива Стоянова пред вестник "24 часа".

Припомняме, че на 1 септември стана известно, че "Нова броудкастинг груп" иска да придобие телевизионния канал "Канал 3" и още четири радиа и музикална телевизия, които да разширят  медийно портфолио на групата с новинарски и музикален телевизионен канал. Документите за това са в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). От думите на Стоянова се разбира, че все още се чака становище от комисията и е рано да се говори за сделка. 

Домусчиев купува Канал 3

"Желанието ни е това да е новинарската телевизия в портфолиото ни, така че профилът ще бъде запазен, но ще инвестираме във все по-високото качество на продукта. 2020 година започна и продължава да се случва като една от най-трудните и динамични години в новата история не само на страната ни, но и на света. Пандемията COVID-19, последвалата икономическа, а в момента и политическа криза у нас оказаха влияние на всеки един сектор от живота ни и формираха нови очаквания към медиите. Нуждата на зрителите от постоянна, директна и обективна информация ни постави пред необходимостта от всекидневни промени в програмата на Нова телевизия.

Да я прекъсваме с извънредни емисии новини, брифинги и пресконференции, което категорично убеди собствениците и мениджмънта, че в групата ни липсва отделен новинарски канал. Така, освен да затвърдим медийния си авторитет и грижа за търсенията на зрителите, ще удовлетворим и онази част от тях, която следи повече развлекателната програма на “Нова” и е недоволна от извънредните прекъсвания за новини например", обяснява Стоянова.

По думите ѝ "Нова броудкастинг груп" е решила да "купи доказан състезател, вместо тепърва да започва с тренировките" от нула, а Канал 3 е най-гледаният информационен канал у нас.

Преди да поеме ръководството на “Нова Броудкастинг груп”, Стоянова бе програмен директор и управител на “Канал 3”. Тя изтъкна, че познава изключително добре телевизионният канал и това ѝ дава допълнителна увереност, че намеренията за развиване на висококачествен новинарски канал биха могли да се реализират по възможно най-добрия начин, и то с разумни инвестиции и усилия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама