Пускат движението по ул. "Златните мостове" от 5 септември

15:56, 04 сеп 20 / София 25 2489 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Приключват асфалтовите работи в участък от южното пътно платно на бул. "Тодор Каблешков" и от 5 септември ще бъде отворена за движение ул. “Златните мостове“, която излиза на булеварда. На кръстовището е поставена светофарна уредба за регулиране на движението. Улицата ще бъде двупосочна и осигурява още един вход-изход към кв.“Манастирски ливади“ – изток, съобщиха от Столичната община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на обекта и възложи да се обособи алея за пешеходци по ул. “Златните мостове“.

Пускат част от обновения бул. "България", ремонтът продължава

Разширението на булеварда се изпълнява в два участъка от южната страна на булеварда - от бул.“България“ до ул.“Боянски водопад“ и от ул.“Боянски водопад до ул.“Деян Белишки“.

До ул. “Боянски водопад“ приключват асфалтовите работи по основното платно и се изпълняват зауствания към малките улици. Изпълняват се довършителни дейности по изграждане на тротоарите, велоалеята и интегрираните отводнителни бордюри.

В участъка от ул.“Боянски водопад“ до ул.“Деян белишки“ се изгражда канализация и водопровод и се изпълняват дейности по пътната конструкция.

Предвижда се на 12 септември при благоприятно време да бъде отворено за движение пътното платно на бул.“България“ и кръстовището с бул.“Тодор Каблешков“.

Работи се по последния участък на бул. "България“ от Околовръстен път до бул. „Тодор Каблешков“, където е изпълнена хидроизолация над пешеходните подлези и цялостно се подменя пътната настилка.

Ще продължи работа по ремонта на тротоарните настилки и изграждането на велоалея до тротоарите на бул. “България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама