Заради незаконен внос: Унищожават чанта от алигатор, струваща 19 000 долара

13:43, 05 сеп 20 / Любопитно 25 2192 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Дамска чанта от кожа на алигатор на стойност 19 000 долара трябва да бъде унищожена, след като една жена я е внесла в Австралия без разрешение, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

Продуктите от кожа на алигатор могат да се внасят в Австралия, но купувачите трябва да получат разрешение, за чието издаване плащат 70 австралийски долара.

Максималното наказание за нарушения на търговията с продукти от диви животни в Австралия е 10 години затвор и глоба от 222 000 австралийски долара.

Докато продуктите, произведени от алигатор, се допускат в Австралия, те са строго регламентирани от Конвенцията за международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора (CITES).

„Всички ние трябва да сме наясно с това, което купуваме онлайн, тъй като ограничаването на търговията с животински продукти е от решаващо значение за дългосрочното оцеляване на застрашени видове“, каза Сусан Лей, министър на околната среда на страната.

Тя каза, че правителството "следи отблизо какво влиза и излиза от Австралия, за да спре и възпира незаконната търговия с диви животни".

Купувачката на чанти си уредила разрешение за износ по силата на CITES от Франция, но не е подала заявление за разрешение за внос от австралийския орган за управление на CITES.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама