Протестиращи с акция пред 2-ро РПУ, търсят си вещите от Орлов мост

10:01, 08 сеп 20 25 2045 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

От 12.00 до 17.00 часа днес протестиращи ще бъдат пред сградата на 2-ро Районно полицейско управление на МВР в София в акция „Нека заедно да си вземем вещите, които бяха отнесени от окупационния лагер“.

Няколкоседмичната блокада на Орлов мост беше прекратена  от полицията на 3 септември. Тогава, за втори път от началото на недоволството, бяха иззети палатки от силите на реда. Протестиращите са направили списък на предметите, които имат да получават и ще отидат с адвокатите си, предава БНР.

"Този път за разлика от първия, когато отидоха в лагера казаха, че преди да ходим в пожарната, където са складирани нещата, трябва да минем през стола, където ще ни дават някакви документи, вероятно всеки да си декларира какво е негово, така че да имаме някакъв списък. Този път ще отидем организирано, така че да можем и да снимаме, ние документа имаме за повредените, счупени и разкъсани палатки, евентуално да търсим обезщетение", заяви Иван Калчев, един от протестиращите.

Ден 57 на протести: Демонстранти с опит за блокада на Орлов мост

"След вдигането на първата барикада, на 7 август, протестиращите са си взели вещите от сградата на пожарната като те не са били в добро състояние", казва още  Калчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама